{h1}
članci

Luxor Las Vegas

Anonim

Pogledajte ostatak neuobičajenog dizajna građevine tjednog popisa.

Luksor Las Vegas je crni piramidalni hotel i casino kompleks koji se nalazi na južnom kraju Las Vegasa. Od otvaranja u listopadu 1993. godine, to je postalo primarni primjer 1990-tih postmodernističke arhitekture. Drevna egipatska temu naselja popunjava se 110 jalom visokom replika Velike sfinga Gize izvan piramide.

S 30 kata i 11.000 m2 (120.000 sq ft) prostora, Luxor sadrži najveći atriju svijeta, sposoban za održavanje 2.000 automata i 87 stolnih igara.

Luxor je sagradio Circus Circus Enterprises, s izgradnjom u samo 18 mjeseci, s troškom od 375 milijuna dolara. Izrađena je pomoću armiranog betona, s čeličnim kosturom na vrhu kako bi se završila piramida.

Piramida sadrži Luxor Sky Beam koji je, na 42, 3 milijarde kandela, najjači svjetlosni snop na svijetu. Računalno oblikovane, zakrivljena ogledala prikupljaju svjetlost iz svojih 39 xenonskih svjetiljki i usredotočuju ih u jednu usku i intenzivnu zraku koja se projicira na nebo, vidljiva od nekoliko stotina milja daleko.

Sada u vlasništvu MGM Resorts Internationala, to je 3. najveći hotel u Las Vegasu i 6. po veličini na svijetu. Na 350 stopa, to je i najviša piramida u SAD-u, a četvrta četvrta na svijetu.

Preporučeno

Veličine papira

BIM - to je o planeti - 3. dio

Mitie - drone kontrola štetočina