{h1}
članci

Muzej dizajna u Londonu

Anonim

Dana 17. studenog 2016., Designing Buildings Wiki prisustvovao je predstavljanju novog Muzeja dizajna u Londonu u Kensingtonu u West Londonu.

Muzej se preselio s prethodnog mjesta u Shad Thamesu do bivše zgrade Zajednice Commonwealtha na rubu Holland Parka.

83 milijuna eura redevelopment je dizajnirao John Pawson i arhitektonske prakse OMA. Radeći u suradnji sa Saveznicima i Morrisonom i Arupovim inženjerima, uspješno su obnovili upečatljivu ljusku 1960-ih Grade II.

Najzanimljivija karakteristika vanjske građevine jest bakreni pokriveni, hiperbolički paraboloidni krov, koji je iznutra jednako impresivan iznutra, s betonskim rebrima stvarajući zanimljive geometrijske zamaha s vertikalnim elementima.

Građevinski rad završen je na zgradi ranije 2016. godine, a dva podruma iskopana su ispod izvornog građevinskog otiska. To je povećalo površinu na 10.000 četvornih metara od prethodnih 6.000 četvornih metara. Podovi su prekriveni blijedosivim teracom.

Fokus za inženjere bio je instaliranje podnih konstrukcija koje su bile u stanju podržavati moderne funkcije, osiguravajući optimalan pogled na izloženu donju stranu impresivnog krova.

Chris Masson iz Pawsonovog studija izjavio je: "Sva podna struktura zgrade je nova, pa je postojala izvanredna privremena struktura koja je držala ovaj krov, dok je stara struktura bila nokautirana da bi stvorila novu zgradu.

Bilo je to jako inženjering. "

Novoobnovljeni interijer osmislio je John Pawson, koji je galerijama muzeja uredio oko minimalnog hrastova i atrija obloženog mramorom. Galerije su lako plovne slijedeći hrastov stubište koje vodi iz središnjeg leta okruženog visokim balustradama i parovima kao improviziranim klupe.

Da bi se stvorila fleksibilnost cirkulacije, šetališta okružena drvenim linijama koje okružuju atrij integrirana su s visećim tračnicama.

Razina podruma ima skladišne ​​prostorije i dvoranu, a na prizemlju je privremeni izložbeni prostor. Na gornjem katu nalazi se stalna zbirka muzeja, kao i soba i restoran članova koji nude pogled na Holland Park.

(Fotografije Michaela Brooksa)

Preporučeno

Uvod u pasivnu kuću - pregled

Vraćanje Clitheroe Pinnaclea

Mrežni plin