{h1}
članci

Skladište i skladište za Musée du Louvre

Anonim

U srpnju 2015. godine, Rogers Stirk Harbour + Partneri (--RSHP) najavljeni su kao pobjednici natječaja za razvoj skladišta i skladišta za Musée du Louvre u Lievinu (Nord-Pas de Calais) u sjevernoj Francuskoj. Objekt će biti u produžetku "pionirske šume" i stranice Musée du Louvre-Lens, u zoni bivše urbane zone Jean-Jaurès, smještenog u srcu "Zelene luk" Euralens.

Konzorcij, koji je vodio RSHP, osmislio je uređenu zgradu površine 20.000 m2 s blago nagnutim krovom, potpuno prekrivenom vegetacijom koja kombinira svijetlo ispunjene prostore i vrhunsku tehnologiju kako bi se zajamčili stabilni klimatski uvjeti za očuvanje Louvreovih zbirki,

Oko 250.000 umjetničkih djela, trenutno pohranjenih na više od 60 različitih mjesta, unutar i izvan Louvre palače (u Velikoj Parizu i drugim francuskim krajevima), prenijet će se na stranicu čim završi zgradu. Prijenos zbirke zbirke muzeja korak je usmjeren na zaštitu umjetnosti od rizika od stogodišnjih poplava. Ovaj potez je namijenjen stvaranju objekta za studij i istraživanje, jedan od najvećih u Europi, kako bi se unaprijedio znanstveni naziv Musée du Louvre.

Proračun građevine iznosi 35 milijuna eura, a ukupni trošak projekta 60 milijuna eura. Musée du Louvre financira 51% projekta, a regionalno vijeće Nord-Pas de Calais 49%. Gradnja će početi 2017., a nova će zgrada dobrodošlicu znanstvenicima i istraživačima krajem 2018. godine.

RSHP je rekao:

"Namjera nam je da novi objekt očuvanja i skladištenja za zbirke Musée du Louvre iskoristi puni potencijal koji nudi funkcionalni program našeg projekta i njegovo mjesto kao prirodno proširenje zelenog puta. Naš prijedlog zahtijeva nakošen dizajn u skladu sa svojom okolinom, kako bi osigurao diskretno rješenje za površinu građevinskog područja od velikog opsega, slijedeći prirodne konture stranice. Nova nagnuta površina u obzir uzima raznovrsne količine zbirki, štiteći ih od ekstremnih fluktuacija vani, u zgradi s visokom termičkom masom kako bi se osigurali stabilni i optimalni uvjeti u zatvorenom prostoru.

"Zapadni rub ovog novog parka osmišljen je kako bi istaknuo sve važne očuvane radove Louvreove iznimne zbirke u najsuvremenijim objektima. Veliki prozor pruža pogled na aktivnost koja će se odvijati u širokom pojasu koji služi kao sučelje sa zbirkama u srcu zgrade. Vrt na istoj razini pruža dobrodošlicu oazu, ugodan pogled i prirodno svjetlo osoblju. Ovo je područje povezano s zbirkama putem "šetališta umjetničkih djela", logističku osovinu koja povezuje područje prijama sa zalihama umjetnosti i zalihama isporuke. Ovo obilje toka kretanja predstavlja jezgru zgrade, područja za zaštitu kupališta u prirodnom svjetlu i pruža prostor prepunu života, zahvaljujući svojoj sposobnosti da domaćini, ali i privremenim i društvenim događajima.

"Struktura zgrade izlazi iz krajolika poput djela Vaubana, tradicionalne čvrstoće betonskih zidova uokvirujući geološku masu krajolika. Dvije particije stvaraju dva glavna načina za protok prometa i određuju distribuciju mreža. Oni su diskretni, ne ometaju ventilaciju podzemnih površina i jedini su vidljivi dijelovi ovog izgrađenog okoliša. Okvir strukture, jednostavan i inkrementalni, služi za definiranje i ujednačavanje svih prostora, stvarajući volumene koji čine čitavu stranicu i nude veliku fleksibilnost za buduće događaje. Ova temeljna struktura stvara niz linearnih trezora, stvarajući prostore jedinstvene atmosfere. Krajnji rezultat podsjeća na relikvijate katedrale, naglašavajući vrijednost dragocjenih predmeta smještenih ovdje.

"Gospodarstvo sredstava koja se koristi u projektu odraz je dobro promišljene i elegantne jednostavnosti. Besprijekorno spajanje zgrade u krajolik i pomno zamišljen plan jednog priča istodobno su savršeno suvremeni i bezvremenski. Ovaj najsuvremeniji objekt, potpuno integriran u okolni krajolik, pruža idealno mjesto za umjetnička djela koja su neprocjenjiva i nepliva. "

Jean-Luc Martinez, predsjednik Uprave Musée du Louvre rekao je: "Projekt predlaže inovativna rješenja u smislu održivog razvoja i termalne mase zgrade. Posebno je pohvalno za pružanje odgovora koji je savršeno u skladu s planom osiguranja stabilnih klimatskih uvjeta za pohranu umjetnosti i za organizaciju svakodnevnih interakcija u prostoru od jedne priče.

, Novi objekt će biti u savršenom dijalogu sa svojim susjedom, Louvre-Lensom. "

Daniel Percheron, predsjednik regije Nord-Pas-de-Calais, rekao je: "Projekt očuvanja i skladištenja koji je osmislio francusko-britanski tim bio je u skladu s trostrukom vizijom Nord-Pas-de-Calais pod pokroviteljstvom Euralens: kulturni objekt s stvaranjem Musée du Louvre-Lens; ekonomska obnova uz potporu centara izvrsnosti, osobito u odnosu na umjetnost i kulturnu ekonomiju i umjetničke profesije; i na kraju, ekološka dimenzija s početkom "treće industrijske revolucije".

Preporučeno

Iskoristivši većinu velikih podataka

Fuzionirani poticaj

Perspektiva